domingo, 7 de junio de 2015

Guerra Freda i descolonització

Hola,
Fa molts dies que no escric en aquest blog, però avui ja hi torno, ja que tinc coses que explicar i compartir amb vosaltres.
Durant tots aquests dies estàvem tractant el tema de la Guerra Freda, aquest enfrontament indirecte entre les dues superpotències que van sorgir desprès de la Segona Guerra Mundial. Aquestes dues superpotències, l'URSS i EE.UU., amenaçaven de destruir-se mútuament en una guerra nuclear, però per sort no s'ha arribat mai a esclatar aquest conflicte nuclear. Durant tot el període del conflicte hi van haver etapes en que la tensió augmentava, i altres en que disminuïa. Cadascuna de les superpotències defensava una política, economia i ideologia diferent. Els Estats Units representaven el capitalisme i la democràcia liberal  i la Unió Soviètica, el comunisme i la democràcia popular. Tots dos blocs intentaven atreure més aliats a la seva àrea d'influència per demostrar un gran poder al bloc contrari. Finalment el conflicte va acabar amb la derrota del comunisme. Aquest tema m'ha semblat una mica difícil de comprendre i entendre ja que s'havia d'anar seguint tot el procés per poder entendre els següents conflictes derivats d'aquesta guerra. També penso que no valia la pena que morissin tantes persones per un conflicte tan absurd com aquest.
Desprès també hem tracta el tema de la descolonització, aquest procés d'independència dels països colonitzats de les seves metròpolis. Jo penso que la descolonització és una conseqüència cronològica de tot el que ha passat, ja que desprès de la segona guerra mundial, les metròpolis ja no eren tant fortes i poderoses. Seguidament, el països colonitzats se'n adonen de que les metròpolis presenten una certa debilitat i que ja no existeix una superioritat entre les races, per això decideixen prendre un pas endavant i lluitar per la seva independència d'altres països. Crec que tots els països tenen el dret de ser responsables per ells mateixos i de ser independents, per això penso que ha estat un bon pas recórrer a  la descolonització, encara que actualment hi ha països que no han pogut sortir-ne i que estan igual de pobres, però crec que han de lluitar per avançar.
Finalment, m'agradaria despedir-vos a tots, ja que aquesta es l'última vegada en aquest curs que escric en el meu blog, espero que us hagin agradat les meves explicacions i fins aviat!

               Resultat d'imatges de Guerra freda                                        

No hay comentarios:

Publicar un comentario