lunes, 8 de febrero de 2016

L'Estatut d'Autonomia

Hola, 
Aquests dies estem estudiant el procés de creació de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya del 1932 i per això la professora ens ha demanat buscar alguna situació actual que tingui alguna semblança o alguna cosa en comú amb aquest tema. 

Amb aquesta condició he pogut trobar que el 10 de Juliol del 2010 es va realitzar una manifestació a Barcelona sota el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" i va ser una demostració col·lectiva en contra de la resolució del recurs d'inconstitucionalitat efectuat pel Tribunal Constitucional d'Espanya sobre el text de l'Estatut de Catalunya. Aquesta manifestació va gaudir del suport de la majoria dels partits polítics representats al Parlament de Catalunya, així com dels sindicats i prop de 1600 entitats, i a més va ser un clam per la independència i el dret del poble de Catalunya a decidir el seu futur.

L'endemà de la manifestació el Govern espanyol va considerar que aquesta no tindria cap efecte sobre la sentència del Tribunal Constitucional. Tanmateix, va declarar que la manifestació no suposava cap "punt d'inflexió" en les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol, cosa que havien afirmat els líders dels partits polítics catalanistes el dia de la concentració. Malgrat això, va mostrar el seu respecte per la protesta i va reconèixer l'èxit d'assistència a la convocatòria.

Aquest fet té una semblança amb la manifestació que es va produir el 1932, aquesta vegada per part d'alguns sectors fora de Catalunya, especialment de la dreta, indignats contra les pretensions del poble català expressades a l'Estatut de Núria, ja que consideraven que poava en perill la unitat Espanyola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario