miércoles, 4 de mayo de 2016

La fi!

Hola a tots i totes,
Aquesta és la meva última entrada, però abans de despedir-me opinaré per la darrera vegada sobre la transició espanyola, el sistema democràtic d'aquest estat i sobre la història d'Espanya en general.

Pel que fa a la transició, període comprès entre la fi de la dictadura franquista i el restabliment de les institucions democràtiques a Espanya, jo penso ja està tancada, ja que per mi la democràcia és considerar les voluntats i opinions dels ciutadans i atorgar-los l'oportunitat d'expressar-se mitjançant un vot. Això es va aconseguir a partir del moment en què el Partido Socialista Obrero Español va arribar al poder i va dur a terme una sèrie de reformes i lleis encaminades a la democràcia del país.
Actualment, tot i que encara trobem mancances en certs aspectes dins de la societat, penso que gràcies a l'oposició que es va dur a terme contra el règim franquista i la voluntat d'alguns grups de canviar la situació política, econòmica i social del país per una altra basada en la democràcia, avui en dia gaudim d'uns drets i llibertats que ens han fet la vida més còmoda. Per tant, jo crec que el període de la transició ja va quedar tancat l'any 1982, ja que en aquella etapa es va introduir el concepte de democràcia i es va començar a desenvolupar, a partir d'aquesta data començaria el procés d'aprofundir el país en aquest sistema i de corregir o modificar certs errors per aconseguir una democràcia perfecta.

La situació política actual d'Espanya és inestable, ja que les anteriors eleccions no van poder deixar clar la victòria d'un dels partits i això ha portat a les disputes entre els dos partits dominants: Partit Popular (PP) i el (PSOE) sobre el govern. Per això s'han convocat noves eleccions pel 26 de juny amb l'esperança d'acabar amb aquesta inestabilitat. Jo penso que en les eleccions es té molt en compte l'opinió del poble, però també penso que, quan és necessari, els partits posen de la seva part en els resultats. Jo peso que Espanya és un país democràtic, però encara no ha aconseguit que aquesta democràcia sigui perfecta, ja que segons quins àmbits i aspectes encara no podem parlar d'una igualtat i llibertat perfecta.

Finalment és hora de valorar tot el que he après en aquesta assignatura. Història m'ha servit molt per formular opinions i plantejar dubtes. Amb aquesta assignatura he après a relacionar el present amb el passat, ja que hi ha moltes situacions que ens recorden a fets passats que es repeteixen. He après i he conegut el passat d'aquest país. Jo penso que Espanya és un dels països que en pocs anys ha pogut passar d'una societat sota el règim d'un dictador amb idees tancades i estrictes a una altra societat més liberal i ha aconseguit amb la seva voluntat créixer (desprès de fortes crisis) i situar-se a l'altura d'altres països desenvolupats. Sincerament m'han cridat més l'atenció els conflictes bèl·lics que no pas els problemes polítics, ja que aquests m'han semblat més pesats i avorrits.

El blog m'ha sigut molt útil per saber i aprendre a expressar les meves opinions i a buscar arguments a partir de la teoria i en definitiva, acabaré 2n de Batxillerat amb una bona cultura general sobre la història d'Espanya.

Aquí s'acaba la meva última entrada!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario